Artikeln

Naor overzicht

Uitleg bij de thema's

Thema in beweging - Uitleg bij Thema In Beweging voor leerkrachten en ouders

     

 

 

Dit is de titel van het thema. We gaan samen met de klas echt bewegen! Er kan op verschillende manieren een beweging gekozen worden en ook hoe vaak die beweging wordt uitgevoerd. 
Laat een van de kinderen gooien met een dobbelsteen. Als er een 1 gegooid wordt dan mag het kind een beweging kiezen uit de eerste verticale rij met beweegplaatjes.
Je kunt de kinderen ook laten gooien met een dobbelsteen met kleuren. Gooi je rood dan mag je een beweging kiezen uit de bovenste regel.
De leerkracht of een van de kinderen bepaalt het aantal keren dat de beweging wordt uitgevoerd. Deze optie is er bij groep 3-4-5 en groep 6-7-8.
Als je over een plaatje met een beweging gaat met de muis dan kun je horen welke beweging je kunt gaan doen. Je zou ook een leerling voor het digibord een keuze kunnen laten maken. Eerst goed luisteren en dan tegelijk beginnen en eindigen......
Klik op het vraagteken voor uitleg.
In de witte balk onderaan staan de knoppen die naar het verhaal, het liedje en verschillende opdrachten gaan. Probeer ze allemaal eens!
 

Sluit dit venster en je komt weer op de startplaat van het thema.

   Veel plezier!

Kiek hier